Trupperna spikade

Nu har UEFA lagt ut samtliga länders trupper på hemsidan.

Som väntat efter genrepet mot Slovenien finns Tobias Linderoth kvar i truppen
och Kennedy får stanna på hemmaplan. Dock lär inte Tobias få spela speciellt mycket, om något alls med tanke på hur matchotränad han är. Tror att Lagerbäck resonerar på så vis att Linderoth under turneringen får fungera som en sista utväg om allting vad gäller Daniel Andersson och Anders Svensson i en defensiv roll skulle gå åt helvete.

Kul att se Bafetimbi Gomis med i den franska 23-manna-truppen
efter att han igår gjorde båda målen i Frankrikes match mot Ecuador igår. Detta på bekostnad av den betydligt mer etablerade Djibril Cissé. Finner det dock fortfarande märkligt att Trezeguet inte kom med i den preliminära truppen på 30 man efter en fin säsong som resulterade i en andraplats i skytteligan.

Och vem var då den italienska spelaren som föll på målsnöret? Donadoni valde att skicka hem Fiorentinas Riccardo Montolivo, som något överraskande togs ut i den preliminära 24-manna-truppen. Att det är just Montolivo som får stå över förvånar nog inte många, men det känns som att det lika gärna kunde ha varit Romas Aquilani eller någon av de sex anfallarna som är uttagna i truppen.
image8
Inget EM denna gång för den italienske framtidsmannen.

Andra intressanta namn som vi tyvärr inte kommer att få se i sommar är bland annat Mathieu Flamini, Hatem Ben Arfa, Filippo Inzaghi, Raul, Joaquin och Vicenzo Iaquinta som alla är skadefria men inte lyckades ta en plats i sina respektive landslag.

Kommentarer
Postat av: JOnas

Joaquin, vad i helvete? Kommer aldrig glömma hur han lussade upp Johan Karlsson i Elfsborg. I och för sig allsvenskan men han lussar ju med en del i Spanien också, skumt. Antar att Valencias svaga säsong är en stor del av att han inte blev uttagen?

2008-05-28 @ 19:39:04
URL: http://carnivalsofsins.blogg.se
Postat av: Mattias

http://www.youtube.com/watch?v=VJScfWa11w0

Vad säger du om den Kimpa?

2008-05-28 @ 22:01:23
URL: http://kikko.blogg.se
Postat av: Kim

Jo, med en sån excentrisk tränare som galningen Aragonés går ingen säker. Tycker det är en skam att vi varken får se Raul eller Joaquin i EM. Joaquin för sin dribblingsförmåga, och kanske inte främst efter form. Raul borde vara självskriven efter en sådan säsong.

2008-05-28 @ 22:04:49
URL: http://kimmalmgren.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback