Trupperna spikade

Nu har UEFA lagt ut samtliga länders trupper på hemsidan.

Som väntat efter genrepet mot Slovenien finns Tobias Linderoth kvar i truppen
och Kennedy får stanna på hemmaplan. Dock lär inte Tobias få spela speciellt mycket, om något alls med tanke på hur matchotränad han är. Tror att Lagerbäck resonerar på så vis att Linderoth under turneringen får fungera som en sista utväg om allting vad gäller Daniel Andersson och Anders Svensson i en defensiv roll skulle gå åt helvete.

Kul att se Bafetimbi Gomis med i den franska 23-manna-truppen
efter att han igår gjorde båda målen i Frankrikes match mot Ecuador igår. Detta på bekostnad av den betydligt mer etablerade Djibril Cissé. Finner det dock fortfarande märkligt att Trezeguet inte kom med i den preliminära truppen på 30 man efter en fin säsong som resulterade i en andraplats i skytteligan.

Och vem var då den italienska spelaren som föll på målsnöret? Donadoni valde att skicka hem Fiorentinas Riccardo Montolivo, som något överraskande togs ut i den preliminära 24-manna-truppen. Att det är just Montolivo som får stå över förvånar nog inte många, men det känns som att det lika gärna kunde ha varit Romas Aquilani eller någon av de sex anfallarna som är uttagna i truppen.
image8
Inget EM denna gång för den italienske framtidsmannen.

Andra intressanta namn som vi tyvärr inte kommer att få se i sommar är bland annat Mathieu Flamini, Hatem Ben Arfa, Filippo Inzaghi, Raul, Joaquin och Vicenzo Iaquinta som alla är skadefria men inte lyckades ta en plats i sina respektive landslag.

EM-trupperna ska spikas

28:e maj är deadlinen för att spika trupperna till EM. Varje lag får ha med 23 man i truppen, och när den väl är spikad kan byten endast göra till följd av skada, som ska styrkas med läkarintyg.

Lars Lagerbäck som bekant redan spikat sin trupp, men många av hans förbundskaptenkollegor har väntat till sista stund med att avslöja det manskap de har tagit ut till sommarens EM.

Till de länder som ännu inte lämnat in en sluttrupp hör stornationer som Holland, Frankrike och Kroatien.

Värt att notera är att Italiens förbundskapten Roberto Donadoni har valt att ta ut en preliminär trupp på 24 man. Det vill säga en man för mycket. Räknar med att en stackars italienare kommer att må lite halvtaskigt imorgon, när truppen avslöjas.

Ska bli intressant att se om morgondagen kan bjuda på några överraskningar.

Copa Mundial!

Copa Mundial - Dags att slå upp portarna för detta projekt. Jag har tidigare haft en någorlunda personlig blogg som jag tidvis varit nöjd med, men som jag kände inte var tillräckligt nischad för att hålla en jämn nivå, och framför allt en röd tråd, som höll ihop inläggen. Därför väljer jag nu att starta Copa Mundial, en skrift tillägnad den underbara sporten fotboll, som utges i bloggformat, även om jag personligen inte skulle vilja kalla den för en regelrätt "blogg". Dock så gör jag just detta (dvs kallar den "blogg") för att förenkla semantiken.

Tanken är att jag här på löpande band ska posta artiklar, porträtt, analyser och allt annat i skriftligt format som kan tänkas ha någon koppling till fotboll. Förhoppningsvis kommer jag att uppdatera dagligen med både matnyttig information såväl som rolig kuriosa för den fotbollsintresserade läsaren.

 

Som det ser ut nu har jag ett antal ämnen jag vill utveckla till olika typer av skrifter, men räkna med att det kommer ta lite tid innan bloggen kommer igång ordentligt, eftersom jag vill ha ett försprång med en hel del färdigskrivet material för att sedan inte behöva sluta uppdatera bloggen under torrperioder.

 

Det personliga syftet med hela bloggen är att jag ska få skriva av mig lite och se om jag klarar att hålla uppe ett tempo och engagemang som är lika starkt som min ambition. Dessutom ser jag det som ett bra tillfälle att förbättra mitt sätt att skriva, samt att arbeta mycket mer med bakgrunds-research än vad jag gjort tidigare.


 

Hjärtligt välkommen!

/Mark Gemmlin